Visst är det gott med semlor!

Färska Semlor AB bakar färska semlor dygnet runt för att du skall kunna avnjuta en semla när du vill, var du vill. Precis som klassisk fettisdagsbulle innehåller våra semlor äkta grädde och saftig mandelmassa. Bröden till semlorna bakar vi enligt vårt traditionella recept, som vi bakat efter sedan starten 1828. Laktosfria semlor erbjuds nu även för dig som är laktosintolerant. Färska Semlor AB levererar dina semlor inom en timme.


Oskar på djupt vatten

-När jag var tre år hoppade jag från treans trampolin utan att ens kunna simma!

Oskar Vretblad, för en del Sveriges mest kände dykare ger sin berättelse om sin uppväxt med dykningen i centrum. Idag är han en erfaren dykare med innehav av Divemaster examen.

Oskar har alltid gillat att leka i vatten och speciellt att simma under vattnet. Familjen har länge haft ett landställe i Tyresö där Oskar kunde ligga i vattnet och bada hela dagarna på sommaren. När han var blott tre år gammal var han med familjen i en simhall. Där tog han sig upp på trampolinen och hoppade fast han inte lärt sig simma än. När han blivit lite äldre tyckte hans storebror att de skulle gå en dykkurs, 2003 åkte nästan hela familjen till dykcentret Waterhouse på Ringvägen i Stockholm. Bröderna i familjen bestämde sig för att vidareutbild sig och tog en mer avancerad kurs i januari år 2004. De fick då prova på att dyka 40 meter ner och fick även testa att dyka på natten. Då denna kursen gick i januari och de endast hade våtdräktshandskar på händerna så var det så kallt att man inte hade någon känsel i händerna efter dyken.

Hösten efter studenten så bestämde sig Oskar för att jobba som dykare i Thailand. Han hittade ett ställe där han kunde gå en divemaster kurs där man får lära sig om guidning och assistans vid kurser. Efter avklarad kurs så började han jobba på dykcentret, där han bland annat fick guida mindre grupper runt korallrev och vrak.

 

Oskar på dykäventyr i Thailand. Här ute på uppdrag efter avklarad Divemaster kurs.


Varje dyk går till så att man först håller en genomgång av dyket på båten. Sedan hoppar man i vattnet och guiden kontrollerar att alla är okej. Efter det simmar man runt lite och kollar på intressanta ställen där det brukar finns roliga saker. Guidens uppgift är förutom att visa besökarna olika saker även att hålla koll så att alla dykare är med och att deras luftförråd inte sinar.

Det värsta som hänt under pågående dykning var då en tjej skulle prova på dykning för första gången. I början klarade hon inte ens av att doppa huvudet under vattnet med andningsgrejen. sedan gick hon med på att dyka, med villkoret att någon skulle hålla hennes hand hela tiden. Men efter ett missförstånd mellan henne och dykguiden så drabbas hon av panik, pumpar in massor av luft i dräkten, drar av sig masken och simmar upp till ytan. Tjejen var skärrad efter incidenten men klarade sig oskadd.

 

 

Oskar behöll lugnet och lyckades rädda situationen. Uppdraget avslutat för den här gången.

 


Tommy Ljungberg

foto: Andreas berne

http://www.dykarna.nu/
http://www.byronbaydivecentre.com.au/
http://www.waterhouse.se/

Svårast

Jag har inte haft så stora problem med något egentligen, då jag redan hade ganska goda kunskaper inom xhtml och css redan innan kursen.
Det som dock har tagit mäst tid är själva funderingarna kring sidan, där man fått gå och kolla på inspiration från andra sidor. Jag har även pratat med mycket folk som har fått ge synpunkter på sidan. Jag är långt ifrån klar och kommer fortsätta utveckla sidan med ett par fler inputs jag fått från olika håll.

Min slutsats är iallafall att man bör fråga omkring så mycket som möjligt när man bygger en sida för att få nya ideer och synpunkter.

nu kanske jag inte följde uppgiften helt i detta inlägg, men jag hoppas att det duger ändå :)

CV sida

Länk: http://student.nackademin.com/int08124/

Jag ville göra en "stor sida" där huvudelementen ej skulle vara för inramade.
Färgerna Jag använt mig av är Orange och Svart, Orange är en färg jag tycker ser bra ut, och i detta specifika fallet var svart den färg som lyckades komplettera det oranga bäst.

Jag anser att min sida är mycket användarvänlig, och detta är något jag strävat efter under hela uppbyggnaden.

RSS 2.0